FRISSE START VAN NIEUW KOORJAAR

Na de afsluiting van het turbulente jaar 2017 maakten we op 6 januari een prima start met de gezellige Nieuwjaarsreceptie. In de mooi ingerichte Spil stonden koffie en vlaai gereed voor de ontvangst van een groot gezelschap zangers, Vrienden en uiteraard partners.
De duo-voorzitters Jan Scheres en Ton Feiter namen samen de opening voor hun rekening met een korte terugblik op het succesvolle laatste halfjaar, maar vooral met de vooruitblik op de toekomst, waarin regionale activiteiten een hoofdrol krijgen. De zoektocht naar een nieuwe vaste dirigent nadert zijn ontknoping en dan kan vaart gemaakt worden met nieuw repertoire, enz.
Een belangrijk intermezzo volgde toen Bèr Tobben het voorzitterschap van de stichting Vrienden van het Weerter Mannenkoor overdroeg aan Minke Driessens-Schilder. Zeer bijzonder; een vrouw in een dominante functie binnen een mannenwereld. Minke is geen onbekende voor het koor want in haar maidenspeech refereerde zij aan de gloriejaren toen haar vader Wim Schilder (als Amsterdammer) zich fantastisch thuis voelde binnen het Weerter Mannenkoor.
Met vele gezellige onderonsjes, een drankje en een hartig hapje was deze aftrap van 2018 zeer geslaagd. De muzikale opluistering door Bèr Donkers droeg daar zeker aan bij.
Foto's zie: www.weertermannenkoor.nl/fotos/nieuwjaarsreceptie2018/