Dirigenten

1e Dirigent Jean-Pierre Steijvers

JEAN-PIERRE STEIJVERS
Eerste dirigent Weerter Mannenkoor

Jean-Pierre, woonachtig in Heythuysen, heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij is prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de “Moscow Philharmonic Society Special Award”. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/Robustelly/ Verschueren orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan de ECI te Roermond.
Hij is dirigent van het Groot St. Martinuskoor te Weert, Roggels Gemengd Koor Melodia en zanggroep The Voices te Blerick. Hij geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA. Tevens geeft hij ieder jaar concerten in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Ook geeft hij met regelmaat masterclasses aan Russische studenten. Daarbij treedt hij regelmatig op met orkesten uit binnen- en buitenland en werkte in die hoedanigheid samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns.
Als orgelduo met Hiroko Inoue (Osaka/Kaliningrad) genieten zij met name in Rusland grote bekendheid. In 2007 werd hem de “Kiwanis Cultuurprijs 2007” uitgereikt vanwege zijn grote verdiensten als organist in binnen- en buitenland. Hij is artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond www.orgelkringroermond.nl . In 2017 en 2018 is hij als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.


WIEL BONTEN
tweede dirigent Weerter Mannenkoor

Wiel Bonten uit Hoensbroek is al van kindsbeen af bezig met muziek. Hij zong vanaf zijn zevende bij het jongenskoor en kreeg vanaf zijn negende jaar pianoles. Regelmatig werd hij gevraagd om het orgel in de kerk te bespelen en al vrij spoedig trad hij op als pianist.
Na zijn onderwijzersopleiding in Heerlen volgde hij een opleiding aan het conservatorium te Maastricht. Hij studeerde af in twee hoofdvakken t.w. Piano en Schoolmuziek.
In 1971 werd hij benoemd tot docent muziek aan de Pabo te Heerlen.
Vanaf 1968 tot 2002 was hij actief als dirigent van verschillende koren. In de jaren daarna werd hij veelvuldig gevraagd als deskundig invaldirigent of begeleider op piano of orgel.
Vanaf 2006 is Wiel dirigent van het Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost in Kerkrade.

Met de benoeming van Wiel Bonten als tweede dirigent heeft het Weerter Mannenkoor een deskundige in huis die buiten zijn enorme vakmanschap en routine ook het vermogen bezit het koor te enthousiasmeren.